Farmářské bagety nebo bulky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

420 g hladké mouky
80 g žitné chlebové mouky
2 zarovnané lžičky soli
1 lžička cukru
zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby
25 g čerstvého droždí
trochu hladké mouky na vyvalování těsta.

Postup přípravy receptu

  1. Obě dvě mouky si prosijeme, zamícháme sůl, uděláme dolík do kterého dáme cukr, část vlažné vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Nebo si uděláme kvásek zvlášť. Přidáme zbytek vody a zaděláme těsto.

  2. To necháme vykynout, rozdělíme na 8 dílů, tyto dílky zpracujeme do malých bochánků a ty rozválíme na podlouhlé bagety.

  3. Ovalíme je v hladké mouce, vložíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, uděláme zářezy a necháme vykynout.

  4. Pak vložíme do předehřáté trouby a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!