Farmářské bagety nebo bulky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 420 g hladké mouky
- 80 g žitné chlebové mouky
- 2 zarovnané lžičky soli
- 1 lžička cukru
- zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby
- 25 g čerstvého droždí
- trochu hladké mouky na vyvalování těsta.
Postup Farmářské bagety nebo bulky
Postup přípravy receptu
-
Obě dvě mouky si prosijeme, zamícháme sůl, uděláme dolík do kterého dáme cukr, část vlažné vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Nebo si uděláme kvásek zvlášť. Přidáme zbytek vody a zaděláme těsto.
To necháme vykynout, rozdělíme na 8 dílů, tyto dílky zpracujeme do malých bochánků a ty rozválíme na podlouhlé bagety.
Ovalíme je v hladké mouce, vložíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, uděláme zářezy a necháme vykynout.
Pak vložíme do předehřáté trouby a upečeme.