Falešný vlašákz květáku

Recepty, Saláty

Suroviny

300-400 g květáku
150 g šunkového salámu
100 g mrkve
80 g celeru
2-3 nakládané okurky
hrášek sterilovaný nebo mražený
2 lžičky plnotučné hořčice
cca 100 g majonézy (podle chuti)
pár kapek worcester omáčky
sůl
pepř
špetka cukru
trochu nálevu z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, mrkev a celer na kostičky. Vše uvaříme ve slané vodě na skus. Pokud dáme mražený hrášek, přidáme ho chvíli před koncem vaření.

  2. Vychlazený květák nasekáme na drobnější kousky a salám s okurkami také. Vše dáme do mísy, přidáme majonézu, hořčici a dochutíme zbývajícími surovinami.

  3. Salát necháme vychladit a podáváme jako přílohový, s pečivem nebo jako samostatné jídlo. Salát se může obměnit přidáním jarní cibulky nebo třeba sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!