Falešný rybí salát

Recepty, Saláty

Suroviny

40 dkg kuřecího masa (i králičího, slepičího či krůtího masa bez kůže a kostí - libovolně, podle možnosti)
250 ml majolky
20 dkg nakládané zeleniny (1 sklenička Moravanka, Kunjovanka...)
1 cibule
1 mrkev (není podmínkou, viz postup)
Nálev:
1 l vody
170 ml octa
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře

Postup přípravy receptu

  1. Maso bez kůže povaříme v nálevu doměkka, obereme do misky, přidáme nakládanou zeleninu (pokud v ní není mrkev, povaříme spolu s masem).

  2. Přidáme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky a majolku (ne tatarku, je příliš kyselá). Pokud možno necháme rozležet a vychladit do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!