Falešná dršťková polévka II.

Recepty, Polévky

Suroviny

1 litr vývaru (možno i z bujónu)
zelenina do polévky
sůl
pepř
kmín
majoránka
česnek
Jíška:
50 g másla
1 menší cibule
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
Na konec:
zelená petrželka
pažitka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, mezitím připravíme jíšku z másla, cibule a hladké mouky, až bude jíška zezlátlá, odstavíme ji z plotny po chvilce do ní přimícháme vejce, čímž se jíška tzv. zdrcne a vytvoří ony falešné dršťky, do vroucího vývaru dáme zeleninu, hotovou jíšku. Dochutíme solí, kořením a necháme krátce povařit.

  2. Dozdobíme zelenou petrželkou či pažitkou, možno přidat i libeček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!