Falešná dršťková polévka II.
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 litr vývaru (možno i z bujónu)
- zelenina do polévky
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- česnek
- Jíška:
- 50 g másla
- 1 menší cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- Na konec:
- zelená petrželka
- pažitka
- libeček
Postup Falešná dršťková polévka II.
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu, mezitím připravíme jíšku z másla, cibule a hladké mouky, až bude jíška zezlátlá, odstavíme ji z plotny po chvilce do ní přimícháme vejce, čímž se jíška tzv. zdrcne a vytvoří ony falešné dršťky, do vroucího vývaru dáme zeleninu, hotovou jíšku. Dochutíme solí, kořením a necháme krátce povařit.
Dozdobíme zelenou petrželkou či pažitkou, možno přidat i libeček.