Extra rychlé a křupavé rohlíčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

350 g hladké mouky
30 g rozpuštěného másla
1 lžička soli
21 g čerstvého droždí
250 ml vlažného mléka
1 lžička cukru
mléko na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do misky rozdrobíme droždí, které jsme nechali při pokojové teplotě zteplat, přidáme vlažné mléko a lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. Do jiné mísy nasypeme prosátou hladkou mouku, sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme na hladké těsto (popřípadě můžeme ještě do těsta během hnětení přidat 2 lžíce mouky). Vypracované těsto necháme kynout 30 minut.

  3. Po této době znovu ručně zpracujeme a dáme opět na 30 minut kynout. Kynuté těsto rozdělíme na 4 části, z těch částí uděláme kuličky, které pak ještě necháme chvíli kynout.

  4. Nakynuté části rozdělíme na další dílky tak, aby vznikly malé trojúhelníky, které rozválíme a smotáme do tvaru rohlíčků.

  5. Smotané rohlíčky dáme na plech, potřeme mlékem a necháme ještě na plechu kynout. Mezitím předehřejeme troubu, do které na dno dáme nádobu s vodou.

  6. Do předehřáté trouby dáme plech s rohlíčky a pečeme při teplotě 180°až 200°C. Hotové necháme vychladnout a můžeme je začít konzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!