Extra jednoduchý džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg libovolného ovoce
1 balíček GELFIX 3:1 od Dr.Oetkera
1 lžička kyseliny citronové
350g cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce dle druhu upravíme (vypeckujeme, oloupeme či nakrájíme na malé kousky, případně rozmačkáme či rozmixujeme - dle chuti). Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do velkého hrnce na rozpálenou plotnu.

  2. Necháme 5 minut povařit, přidáme dle návodu GELFIX, opět povaříme, přidáme cukr a opět vaříme, dle druhu ovoce a dle toho, jak moc chceme kousky ovoce zachovat. Kdo má rád rozvařené, vaří déle, kdo chce kousky zachovat, povaří krátce (cca 5 minut).

  3. Lžičku džemu kápneme na talířek a pokud po vychladnutí džem není dostatečně tuhý, přidáme 1 lžičku kyseliny citronové.

  4. Ještě horký džem plníme do čistých sklenic, které po uzavření otočíme na několik minut dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!