„Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtích prsou
300 g kozího jogurtu
3 lžičky koření tandoori masala
60 g čerstvé máty
30 g salátové okurky
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa naporcujte na 3 stejně velké úhledné kousky a očistěte od všech blanek, šlach i kousků tuku (aby vám zbylo jen krásně čisté maso). Opláchněte ho pod proudem vody a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem nařízněte na každém kousku několik mělkých zářezů, díky kterým se dostane chuť koření hlouběji do masa.

  2. Kozí jogurt smíchejte s kořením tandoori a nechte v něm maso marinovat minimálně 4 hodiny (nejlépe však přes noc).

  3. Mezitím si můžete připravit přeliv. Z máty otrhejte lístky a vložte je do mixéru společně s nadrobno nakrájenou okurkou a jogurtem. Stroužek česneku oloupejte, vyjměte z něj zelený středový klíček (kvůli stravitelnosti), nakrájejte ho na kousky a přidejte do mixéru. Důkladně promixujte v hladkou omáčku a přesuňte do lednice vychladit.

  4. Rozehřejte troubu na 190°C. Každý kousek krůtího masa zvlášť zabalte do 2 vrstev alobalu a pořádně uzavřete, aby vám při pečení neunikala šťáva a nepřipalovala se. Alobalové balíčky vložte do pekáčku nebo na plech a dejte péct na 40 minut, až bude maso upečené, ale zachová si svou šťavnatost.

  5. Rozbalujte opatrně, abyste se nepopálili o horkou páru a přesuňte na vyhřátý talíř (stačí jej na chvíli dát do teplé trouby). Podávejte teplé, přelité mátovým dipem.

  6. Jako příloha se hodí ohřátý pita chléb (na suché pánvi, nebo v troubě), případně bramborová placka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!