Eliščiny tvarohové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 270 g másla
- 2 žloutky
- 6 lžic mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- strouhaná citronová kůra
- Náplň:
- 500 g tvarohu (kostka)
- 2 žloutky
- 50 g rozinek
- 100 g pískového cukru
- 1 vanilkového cukru
- 30 g másla
- 4 bílky (sníh)
- jahody
- meruňky
- borůvky
- Na potření:
- 1 rozšlehané vejce
- Na posypání:
- 30 g mletých ořechů
Postup Eliščiny tvarohové řezy
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme cukr, citr.kůru, máslo a mouku s práškem do pečiva. Vypracované těsto dáme na 1/2 hod. vychladit do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, tvaroh, rozinky a nakonec sníh.
Těsto rozdělíme na dva díly, jeden vyválíme a dáme na plech vyložený peč. papírem, pomažeme náplní, pokladem ovoce a přeložíme druhým vyváleným dílem. Okraje přitiskneme k sobě, celý pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletými ořechy.
Pečeme pozvolna na 180°C asi 1/2 hodiny.