Eliščiny tvarohové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
270 g másla
2 žloutky
6 lžic mléka
1/2 prášku do pečiva
strouhaná citronová kůra
Náplň:
500 g tvarohu (kostka)
2 žloutky
50 g rozinek
100 g pískového cukru
1 vanilkového cukru
30 g másla
4 bílky (sníh)
jahody
meruňky
borůvky
Na potření:
1 rozšlehané vejce
Na posypání:
30 g mletých ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme cukr, citr.kůru, máslo a mouku s práškem do pečiva. Vypracované těsto dáme na 1/2 hod. vychladit do lednice.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, tvaroh, rozinky a nakonec sníh.

  3. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden vyválíme a dáme na plech vyložený peč. papírem, pomažeme náplní, pokladem ovoce a přeložíme druhým vyváleným dílem. Okraje přitiskneme k sobě, celý pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletými ořechy.

  4. Pečeme pozvolna na 180°C asi 1/2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!