E-mailový domácí chléb

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

600 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2-3 lžičky sušeného droždí
50 g slunečnicových semínek
450-500 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Ráno vstaneme a než vyrazíme do práce dáme do mísy všechny suroviny a umícháme vařečkou řidší těsto.

  2. Přikryjeme utěrkou a jdeme do rachoty. Když se v šest hodin večer vrátíme z práce, posypeme si kuchyňskou linku hladkou moukou a hmotu z mísy na ni vyndáme stěrkou.

  3. Trochu roztáhneme a přeložíme těsto zleva na prostředek, pak zprava na prostředek, pak shora na prostředek a zdola naprostředek.

  4. Tuto trochu neforemnou hmotu přendáme do pečicím papírem vyložené formy na pečení (já používám sklo).

  5. Mezitím nám těsto trochu nabyde, zapneme troubu na 220°C. Po dalších asi 15 minutách dáme formu s těstem do trouby a pečeme cca 45 minut.

  6. Upečený chleba přendáme na mřížku vystydnout. Další možností je umíchat těsto večer před spaním a upéct ráno (to praktikuji např. v sobotu). Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!