Dýňový tvarohový dort

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g ovesných vloček oříšků nebo sušenek
300 g dýně Hokkaido
1 vanička měkkého tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
2 vejce
100 g másla
citronová šťáva z 1/2 citronu
umělé sladidlo podle chuti a omezení (já použila stevii)

Postup přípravy receptu

  1. Vločky a oříšky rozmixujeme, smícháme se 100 g rozpuštěného másla a vše natlačíme na dno dortové formy vyložené papírem na pečení.

  2. Dýni nakrájíme na malé kostičky, podusíme s cukrem (sladidlem) do měkka a vychladlou rozmixujeme.

  3. V oddělené nádobě si vyšleháme tvaroh, smetanu, vejce, citronovou šťávu a libovolné sladidlo. Polovinu této směsi smícháme s dýní a nalijeme na ořechový základ. Druhou polovinu směsi (bez dýně) nalijeme úplně nahoru.

  4. Pečeme asi 45 minut dozlatova a pak necháme pořádně vychladit a ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!