Dýňovo-čokoládový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
250 g sušenek Bebe rodinné
120 g másla
Náplň:
250 g sýr Gervais
150 g cukru
3 PL polohrubé mouky
300 g dýňového pyré
3 vejce
150 g zakysané smetany
1 ČL dýňového koření
1/2 ČL soli
100 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. V míse podrtíme sušenky tak, abychom dostali konzistenci strouhanky. Smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno formy.

  2. Sýr našleháme dohladka, přidáme cukr, dýňové pyré, vejce, mouku, zakysanou smetanu, koření a sůl. Ještě chvíli pošleháme aby se ingredience propojily a necháme chvíli odpočinout.

  3. Mezitím necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Poté k rozpuštěné čokoládě pomalu vmícháme 1/3 sýrové směsi. Zbylou směs nalijeme na korpus a pak čokoládovou směs. Pokud chceme můžeme tvořit mramorování nebo spirálky.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35- 40 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!