Dýňovo-celerová kaše

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g na kostky nakrájené dýně Hokkaido
300 g na kostky nakrájeného celeru
150 g másla
1 palice pečeného česneku
smetana nebo mléko na zředění (100-150ml)
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku dáme nakrájenou zeleninu, zalijeme 150 ml horké vody a mírně osolíme. Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu vaříme 8 minut (v obyčejném hrnci cca 20 minut).

  2. Mezitím dáme ohřát smetanu nebo mléko.

  3. Papiňák otevřeme, vodu slijeme, přidáme máslo, vymačkaný pečený česnek a šťouchadlem na brambory ušťoucháme. Podle toho, jak hustou chceme kaší mít, přiléváme postupně během šťouchání horkou tekutinu.

  4. Podle potřeby osolíme a podáváme k různě upravenému masu. Můžeme také podávat jako samostatný pokrm, posypaný osmaženou cibulkou a slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!