Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
300 g vařené dýně Hokkaido
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 větší vejce
sůl
pepř
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
tymián
rozmarýn
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme oloupanou dýni v osolené vodě. Dýně musí být měkká. Slijeme vodu a dýni rozmačkáme vidličkou, poté necháme vychladnout.

  2. Přidáme vejce, mouku a vypracujeme těsto. Na pomoučené desce vyválíme silnější plát, aby se těsto netrhalo. Poté vykrájíme kolečka.

  3. Náplň připravíme smícháním tvarohu s nasekanými bylinkami. Lehce osolíme, můžeme přidat špetku muškátového oříšku. Připravenou náplň dáváme čajovou lžičkou vždy do středu vykrojeného kolečka. Kolečko přeložíme opatrně v půli a slepíme okraje (např. pomocí vidličky).

  4. Takto připravené pirohy vkládáme do vroucí osolené vody. Když jsou uvařené, vyplavou na hladinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!