Dýňové lečo s indickým kořením

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

dýně
cibule
česnek
zázvor
pálivá paprika
mrkev
kari
pepř
muškátový oříšek
sůl
olej
cizrna v plechovce
ovesné vločky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kousky oloupané dýně, očištěné mrkve, kolečka cibule, česneku, oloupaný, na kousky nakrájený zázvor a kousky papriky dáme do trouby zapéct. Množství jednotlivých ingrediencí záleží na chuti, možnostech a třeba i velikosti trouby.

  2. Okořeníme kari kořením, pepřem, muškátovým oříškem, posolíme a dáme zapéct. Pečeme do měkka. Tím získáme základ (využili jsme ho nejenom pro lečo - viz poznámka).

  3. V hrnci na oleji osmahneme kousky mrkve dozlatova, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a zalijeme vodou. Přidáme pečenou dýňovou směs (větší kousky ještě případně nakrájíme, část můžeme rozmixovat). Vše spolu krátce povaříme.

  4. Nakonec přidáme cizrnu z konzervy. Pokud chceme zahustit (použili jsme více vody), můžeme přidat ovesné vločky. Ty necháme cca 15 min ve směsi zaležet, získají její chuť.

  5. Dá se jíst jen tak, s pečivem. Také lze podávat i s rýží, bramborami, těstovinami apod. – dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!