Dýňová rýže s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g kuřecího masa
200 g očištěné muškátové nebo hokaido dýně
150 g pórku
máslo nebo olej
cca 1 lžička kari koření, dle chuti
sůl
bílý pepř
150-200 ml smetany na vaření nebo kokosového mléka
cca 120 g rýže v suchém stavu

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a dle návodu uvaříme doměkka v osolené vodě.

  2. Kuřecí maso a očištěnou dýni pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme na plátky pokrájený pórek, který necháme zesklovatět, vše dochutíme kari kořením, solí a pepřem dle chuti, přilijeme zhruba dvě lžíce vody a krátce podusíme.

  3. Do směsi vlijeme smetanu na vaření nebo kokosové mléko, necháme provařit a odstavíme. Přisypeme hotovou rýži, promícháme, případně dosolíme dle chuti a můžeme podávat.

  4. Na talíři dozdobíme čerstvě pokrájeným pórkem nebo kokosovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!