Dyně jako kompot

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 dyně
1 kg cukru
3 citrony
skořice celá
vanilka celá
hřebíček
na máčení:
ocet (1 díl)
voda (10 dílů)

Postup přípravy receptu

  1. Dýni si oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostky. Pak jí zalijeme do většího hrnce octovou vodou a necháme jí 2 dny máčet v chladnu.

  2. Poté vodu slijeme, svaříme nové 2 litry vody s cukrem v ní povaříme dýni tak 5 minut a naskládáme jí do čistých sklenic. V téže cukrové vodě povaříme citrony nakrájené na kolečka, skořici, vanilku a hřebíček.

  3. Po převaření všechno vyndáme a zaléváme touto vodou dýni ve sklenicích tak, aby byla potopená a přidáme převařenou vodu pokud jí bude málo.

  4. Sterilizujeme 10 minut, pokud budeme uskladňovat když si jí děláme pro brzskou spotřebu, není třeba vůbec sterilizovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!