Dýňáky s jogurtovo-česnekovým dipem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Dýňáky:
0,5 máslové dýně
1 batát
2 vejce
3 lžičky majoránky
3 lžičky chia semínek
2 lžičky zázvorové šťávy
5 velkých lžic bílého jogurtu
8 velkých lžic špaldové mouky
špetka soli
Jogurtovo-česnekový dip:
5 velkých lžic bílého jogurtu
1 větší stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Dýňáky

  2. Vše smícháme dohromady.

  3. Postupně část odebíráme a přehazováním z ruky do ruky vytvoříme menší koule, které přeneseme na plech s pečícím papírem a trochu rozplácneme.

  4. Pečeme na 200 °C přibližně 25 minut do zlata.

  5. Jogurtovo-česnekový dip

  6. Stroužek česneku prolisujeme do jogurtu a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!