Dýňáky s jogurtovo-česnekovým dipem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Dýňáky:
- 0,5 máslové dýně
- 1 batát
- 2 vejce
- 3 lžičky majoránky
- 3 lžičky chia semínek
- 2 lžičky zázvorové šťávy
- 5 velkých lžic bílého jogurtu
- 8 velkých lžic špaldové mouky
- špetka soli
- Jogurtovo-česnekový dip:
- 5 velkých lžic bílého jogurtu
- 1 větší stroužek česneku
Postup Dýňáky s jogurtovo-česnekovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Dýňáky
Vše smícháme dohromady.
Postupně část odebíráme a přehazováním z ruky do ruky vytvoříme menší koule, které přeneseme na plech s pečícím papírem a trochu rozplácneme.
Pečeme na 200 °C přibližně 25 minut do zlata.
Jogurtovo-česnekový dip
Stroužek česneku prolisujeme do jogurtu a promícháme.