Dvoubarevná majonézová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

260 g majonézy
400 g polohrubé mouky
250 g krystalového cukru
325 ml mléka
100 g hrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
1 - 2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme majonézu a přidáme cukr. Zamícháme a mezitím si vymažeme a vysypeme formu na bábovku. Smícháme uvedené množství polohrubé a hrubé mouky, citrónovou kůru, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dále si smícháme mléko (25 ml) s kakaem.

  2. Do majonézového základu postupně přidáváme mléko a mouku. Polovinu těsta obarvíme kakaem smíchaným s mlékem. Světlé a tmavé těsto (je hustější) střídavě dáváme do formy a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Bábovku pečeme na 170°C asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku chvíli zchladnout a potom vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!