Dvojité vepřové

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
300 g uzeného bůčku
200 ml bílého suchého vína
rozmarýn
tymián
bazalka
česnek
lžíce mouky
lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na dno pekáčku rozložíme uzený bůček a na něj plátky česneku.

  2. Potom přidáme osolené a opepřené plátky kýty. Solíme opatrně, uzené je většinou dost slané.

  3. Vše zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Je-li třeba, podléváme vodou.

  4. Když je maso téměř měkké, promneme mouku s máslem, uděláme kuličky, vložíme do výpeku a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!