Dušené vepřové žebírko na kmíně a česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks vepřové kotlety i s kostí
2 velké cibule
15 dkg libovější slaniny
1 l vývaru z vepřových kostí
6 stroužků česneku CZ
máslová jíška (máslo, hladká mouka)
vepřové sádlo
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety osolíme, opepříme a bohatě posypeme drceným kmínem. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle zprudka opečeme z obou stran. Jakmile jsou kotlety dozlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce.

  2. Na výpeku v pánvi opečeme na jemno nasekanou libovější slaninu společně s nadrobno nakrájenou cibulí do zlatavé barvy, a ke konci přidáme nasekaný česnek. Takto orestovaný základ z cibule, česneku a slaniny přelijeme do hrnce k opečeným kotletám.

  3. Zalijeme 1 litrem vývaru z vepřových kostí a dusíme do měkka dle síly plátků masa 30-45 minut. Měkké kotlety opatrně vyndáme z hrnce a udržujeme teplé. Vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut provařit. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!