Dušené vepřové na řapíkatém celeru a hlívě ústřičné

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 řapíky řapíkatého celeru
1 cibuli
500 g vepřové plece
200 g hlívy ústřičné
sůl
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
červená sladká paprika
1 lžíce vepřového sádla
masový vývar
Jíška:
sádlo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli, hlívu a řapík nakrájíme. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli. Přidáme hlívu, řapíkatý celer a chvilku necháme dusit. Osolíme, posypeme kmínem a pepřem promícháme.

  2. Přidáme maso, které na základu zprudka opečeme, posypeme červenou paprikou podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  3. Přidáme jíšku necháme provařit a podáváme. Přílohu si každý zvolí dle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!