Dušené vepřové maso s kedlubnou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové maso - plec, karé, krkovice, kýta
1 větší kedlubna
30 g uzeného špeku nebo slaniny
1 cibule
1 větší stroužek česneku
snítka tymiánu nebo majoránka či rozmarýn - dle chuti
sůl
drcený kmín
mletý pepř
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka s vodou

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného promíchání necháme zatáhnout.

  2. K masu přidáme nasekaný česnek s tymiánem a ještě vše krátce osmažíme do rozvonění. Pak přilijeme vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.

  3. Ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky či nudličky pokrájenou kedlubnu a dodusíme vše doměkka. Vyndáme snítku z tymiánu, dle chuti dosolíme, opepříme, zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme.

  4. Podáváme s bramborami, noky, těstovinami, knedlíkem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!