Dušené hovězí s lilky a cuketami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
1 cibule
2 rajčata
1 plechovka rajčatové šťávy
1 cuketa
1 lilek
bazalka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky, posypeme bazalkou a v hrnci ze všech stran orestujeme na rozehřátém oleji. Dáme stranou a udržujeme v teple.

  2. Do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli, poté rajčata i s nálevem a malý kousek cukety, který nastrouháme nadrobno-hezky nám zahustí omáčku.

  3. Vše ochutíme bazalkou, solí a pepřem a pár minut společně dusíme.

  4. Poté přidáme kousky masa, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi hodinu a půl, podle potřeby můžeme lehce dolévat vydušenou vodu.

  5. Po této době vypneme sporák, přidáme lilek a cuketu nakrájenou na kousky a ještě necháme v hrnci cca 20 minut dojít - maso se krásně rozpadne a zelenina získá pikantní chuť. Můžeme jíst ihned, ale lepší je až druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!