Dušená plec na kmínu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové plece
drcený kmín
1 cibule
vývar
sádlo
Knorr jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec naporcujeme na stejně velké kostky. Maso osolíme a opepříme.

  2. Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno nakrájené cibule. Orestujeme, zasypeme drceným kmínem a jen lehce zarestujeme, dokud kmín nezavoní.

  3. Přidáme kostky masa a opečeme, aby zůstalo šťavnaté.

  4. Podlijeme cca ¾ litrem vývaru. Pod pokličkou dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, zahustíme jíškou a za občasného promíchání provaříme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!