Dušená mrkev s vepřovým masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Dušená mrkev:
- 6 mrkví (větších)
- 1 polévková lžíce vegety
- cca 1-2 dl vody
- jíška (asi tak 1 PL hotové jíšky)
- 2 polévkové lžíce smetany
- sůl
- špetka muškátového ořechu
- Vepřové maso:
- 1 větší cibule
- 250 g vepřové plece
- pepř
- sůl
- 2 dl vody
- nové koření
- 1 polévková lžíce hladké mouky
Postup Dušená mrkev s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oloupeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, přilijeme vodu, dáme vegetu a vaříme do změknutí. Mezitím připravíme jíšku. Až je mrkev měkká, přimícháme jíšku a povaříme.
Přidáme muškátový oříšek a zjemníme smetanou. Poté ještě chvíli povaříme. Můžete dochutit solí.
Nakrájíme cibuli na drobno. Na pánvi rozpálíme olej a přihodíme cibulku, kterou osmažíme. Až je cibulka hnědá, přihodíme na kostičky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout.
Poté přilijeme vodu, osolíme, opepříme, dáme trošku nového koření a pod pokličkou dusíme do měkka.
Když je maso měkké, ve skleničce rozmícháme 1 polévkovou lžíci hladké mouky s trochou vody a tímto maso zahustíme. Podáváme s vařeným bramborem.