Dušená mrkev s vepřovým masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Dušená mrkev:
6 mrkví (větších)
1 polévková lžíce vegety
cca 1-2 dl vody
jíška (asi tak 1 PL hotové jíšky)
2 polévkové lžíce smetany
sůl
špetka muškátového ořechu
Vepřové maso:
1 větší cibule
250 g vepřové plece
pepř
sůl
2 dl vody
nové koření
1 polévková lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, přilijeme vodu, dáme vegetu a vaříme do změknutí. Mezitím připravíme jíšku. Až je mrkev měkká, přimícháme jíšku a povaříme.

  2. Přidáme muškátový oříšek a zjemníme smetanou. Poté ještě chvíli povaříme. Můžete dochutit solí.

  3. Nakrájíme cibuli na drobno. Na pánvi rozpálíme olej a přihodíme cibulku, kterou osmažíme. Až je cibulka hnědá, přihodíme na kostičky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout.

  4. Poté přilijeme vodu, osolíme, opepříme, dáme trošku nového koření a pod pokličkou dusíme do měkka.

  5. Když je maso měkké, ve skleničce rozmícháme 1 polévkovou lžíci hladké mouky s trochou vody a tímto maso zahustíme. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!