Dušená mrkev s křenem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g mrkve
pórek bílá část
lžíce hnědého cukru
lžíce hladké mouky
lžíce másla
100 ml smetany na vaření
lžička čerstvého strouhaného křenu nebo smetanového křenu sterilizovaného
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme na hrubo, pórek nakrájíme na drobno. Na másle opečeme pórek, jen krátce. Zasypeme cukrem, necháme ho rozpustit a přidáme mrkev. Orestujeme a podlijeme trochou vody.

  2. Dusíme krátce, aby nebyla rozvařená. Zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Nakonec dáme křen a dochutíme solí a pepřem. S křenem opatrně, nesmí chuť té mrkvičky přebít, jen ji podpořit. Raději přidávejte po troškách, až docílíte do vaší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!