Dušená mrkev s křenem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g mrkve
- pórek bílá část
- lžíce hnědého cukru
- lžíce hladké mouky
- lžíce másla
- 100 ml smetany na vaření
- lžička čerstvého strouhaného křenu nebo smetanového křenu sterilizovaného
- sůl
- pepř
Postup Dušená mrkev s křenem
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nastrouháme na hrubo, pórek nakrájíme na drobno. Na másle opečeme pórek, jen krátce. Zasypeme cukrem, necháme ho rozpustit a přidáme mrkev. Orestujeme a podlijeme trochou vody.
Dusíme krátce, aby nebyla rozvařená. Zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Nakonec dáme křen a dochutíme solí a pepřem. S křenem opatrně, nesmí chuť té mrkvičky přebít, jen ji podpořit. Raději přidávejte po troškách, až docílíte do vaší chuti.