Dušená hlíva ústřičná

Recepty, Houby

Suroviny

300 g hlívy ústřičné (2 krabičky)
300 g masa (vepřové, kuřecí,....)
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 lžička kurkumy
1-2 lžičky škrobové moučky
jarní cibulka i s natí
cherry rajčátka
pórek
sójová omáčka
oregáno
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu a maso si nakrájíme na nudličky, cibulku a pórek na kolečka.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm zprudka orestujeme, zakápneme sójovou omáčkou a po chvilce přidáme hlívu, cibulku a pórek, okořeníme kurkumou, solí a pepřem podle chuti.

  3. Malinko podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme až maso a hlíva změkne. Před dokončením si rozpustíme škrobovou moučku v trošce vody a zahustíme omáčku podle potřeby, přihodíme pár rozkrojených cherry rajčátek a několik lístků oregána. Promícháme, dochutíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!