Dušená hlíva ústřičná
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g hlívy ústřičné (2 krabičky)
- 300 g masa (vepřové, kuřecí,....)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička kurkumy
- 1-2 lžičky škrobové moučky
- jarní cibulka i s natí
- cherry rajčátka
- pórek
- sójová omáčka
- oregáno
- pepř
- sůl
Postup Dušená hlíva ústřičná
Postup přípravy receptu
-
Hlívu a maso si nakrájíme na nudličky, cibulku a pórek na kolečka.
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm zprudka orestujeme, zakápneme sójovou omáčkou a po chvilce přidáme hlívu, cibulku a pórek, okořeníme kurkumou, solí a pepřem podle chuti.
Malinko podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme až maso a hlíva změkne. Před dokončením si rozpustíme škrobovou moučku v trošce vody a zahustíme omáčku podle potřeby, přihodíme pár rozkrojených cherry rajčátek a několik lístků oregána. Promícháme, dochutíme a podáváme.