Dušená dýně s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa - hovězí, vepřové, mix, drůbeží...
300 g dýně - oloupaná
1 cibule větší
olej nebo máslo
2 lžičky kari
100 ml smetany ke šlehání nebo na vaření
1 lžička hladké mouky nebo solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme maso, osolíme a za občasného promíchání také osmažíme.

  2. Zaprášíme kari kořením (množství dle druhu a barvy), promícháme, zalijeme smetanou, přidáme na kostičky pokrájenou dýni a za občasného promíchání a případného podlití vodou, dusíme pod poklicí do změknutí dýně, měla by zůstat na skus.

  3. Směs pak zaprášíme moukou (solamylem), promícháme a ještě chvilku necháme provařit. Dle chuti dosolíme.

  4. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.

  5. Pokud používáme moučnatou dýni, která se ráda rozváří, nemusíme někdy ani zahušťovat směs moukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!