Dulce de leche dortík s javorovým sirupem

Recepty, Dorty

Suroviny

400 g cukrářských piškotů Savoiardi
500 ml smetany ke šlehání (použila jsem 38%)
400 ml zakysané smetany
1 dulce dě leche pudink bez vaření (možno nahradit vanilkovým pudinkem Creme Ole a přidat lžíci dulce dě leche)
350 ml mléka
javorový sirup
kousek čerstvého zázvoru
libovolná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Smichame 150 ml mleka, pudinkovy prasek, dulce de leche, smetanu ke slehani a elektrickym slehacem vyslehame v pevny krem.

  2. Pote do kremu zaslehame zakysanou smetanu, strouhany zazvor a dosladime javorovym sirupem. 200 ml mleka smichame se lzici javoroveho sirupu.

  3. Dortovou formu o prumeru 26 cm vytreme maslem. Asi 5 piskotu rozdrtime valeckem a dame stranou.

  4. Jednotlive piskoty macime jednou stranou (tou bez cukru) do mlecne smesi a rovname do formy viz. foto.

  5. Na piskoty naneseme cast kremu a na krem opet vrstvu piskotu. Celkem jsem dala 3 vrstvy piskotu. Posledni vrstvou bude krem, ktery posypeme drcenymi piskoty a strouhanou cokoladou.

  6. Dle chuti muzeme cely dort lehce posypat skorici nebo drcenymi mandlemi.

  7. Nechame pres noc ulezet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!