Drůbková polévka s protlakem a smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

drůbky nebo zbytky s kuřete
2 stroužky česnek
cibule
fazolky
kousky kořenové zeleniny
pórek
2 lžíce citronové šťávy
štipec muškátového květu
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce zakysané smetany
3 kuličky zeleného pepře
trošku olivového oleje pod zeleninu
šafrán
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Drůbky si dáme do studené vody, osolíme, dáme pepř a vaříme do měkka.

  2. Na pánvičce si orestujeme na proužky nakrájenou cibulku, pak přidáme nakrájenou ostatní zeleninu, kterou osmažíme.

  3. Drůbky pokrájíme, přidáme do vývaru spolu s protlakem, citronovou šťávou,muškátovým květem a nakonec zakysanou smetanou, ev. dochutíme solí.

  4. Na talíři pak posypeme pórkem, nakrájeným na kolečka a dáme miništipec šafránu.

  5. Do polévky jsem zavařila kapání: 1 vejce + 3 lžíce hrubé mouky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!