Drůbková polévka s protlakem a smetanou
Recepty, PolévkySuroviny
- drůbky nebo zbytky s kuřete
- 2 stroužky česnek
- cibule
- fazolky
- kousky kořenové zeleniny
- pórek
- 2 lžíce citronové šťávy
- štipec muškátového květu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce zakysané smetany
- 3 kuličky zeleného pepře
- trošku olivového oleje pod zeleninu
- šafrán
- sůl
Postup Drůbková polévka s protlakem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Drůbky si dáme do studené vody, osolíme, dáme pepř a vaříme do měkka.
Na pánvičce si orestujeme na proužky nakrájenou cibulku, pak přidáme nakrájenou ostatní zeleninu, kterou osmažíme.
Drůbky pokrájíme, přidáme do vývaru spolu s protlakem, citronovou šťávou,muškátovým květem a nakonec zakysanou smetanou, ev. dochutíme solí.
Na talíři pak posypeme pórkem, nakrájeným na kolečka a dáme miništipec šafránu.
Do polévky jsem zavařila kapání: 1 vejce + 3 lžíce hrubé mouky.