Dršťková polévka z hub

Recepty, Polévky

Suroviny

Asi 1/4 kg hub nejlépe hřibovitých
(Na jíšku)
6 dkg másla nebo sádla
6 dkg hladké mouky
2 dkg cibule
2 stroužky česneku
sůl
mletou papriku
mletý pepř
1,75 l vývaru
majoránku
petrželku

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si jíšku s cibulkou, přidáme do ní utřený česnek se solí, papriku pepř a za stálého míchání přiléváme studený vývar z kostky a asi 12 - 15 minut vaříme.

  2. Potom vložíme očištěné na drobné plátky pokrájené hlavičky hřibu dutonohého, přidáme majoránku, a dochutíme solí.

  3. Vaříme asi 10 minut.

  4. Před podáváním ozdobíme zelenými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!