Drožďová zavářka do polévek

Recepty, Polévky

Suroviny

25 g másla
1 kostka droždí - 42 g
1 vejce
sůl
Dále dle chuti:
bylinky dle chuti: majoránka, petrželka, pažitka, libeček...
1 stroužek česneku
1 menší cibule
koření: kmín, pepř, paprika...

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle necháme rozpustit rozdrobené droždí, ke kterému dle chuti a dle toho, do jaké polévky chceme zavářku použít, přidáme dále i nasekaný stroužek česneku, nasekané bylinky, drcený kmín, pepř...

  2. Až se přidané ingredience v droždí rozvoní, přidáme rozklepnuté vejce, které necháme za stálého míchání zcela srazit na vaječno-drožďovou smaženici, kterou necháme stranou, až do dovaření polévky.

  3. Poté můžeme hotovou zavářku zlehka vmíchat do hotové vařené zeleninové, houbové, bramborové... polévky či vývaru z masa, kuřecího kaldounu... a již dále nevaříme.

  4. Jestliže chceme použít do zavářky cibuli, tu nejprve jemně pokrájíme a osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata a až poté přidáme rozdrobené droždí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!