Drobenkový koláč s tvarohem a rebarborou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Drobenka (těsto):
600 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr nebo skořicový
200 g cukru krupice (lze ubrat)
250 g másla nebo Hery - změklé
mléko dle potřeby
pečící papír na vyložení vyššího plechu
Rebarborový tvaroh:
500 -750 g měkkého tvarohu
3 vejce
cca 180 g cukr krupice, dle chuti
cca 500 g rebarbory - očištěné a pokrájené
skořice - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, cukry a prášek do pečiva. Přidáme pokrájené změklý tuk a vypracujeme drobenku (žmolenku). Pokud se nám těsto nedrolí, ale spíše sype, přidáme trochu mléka. Drobenku můžeme ochutit i citronovou kůrou.

  2. Rebarborový tvaroh: žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem, přidáme tuhý sníh z bílků a pak zlehka vmícháme i pokrájenou rebarboru. Tvaroh můžeme dochutit i skořicí nebo citronovou kůrou. Přidat můžeme i rozinky.

  3. Větší část drobenky rovnoměrně nasypeme na dno pekáče s pečícím papírem. Na tu nalijeme rebarborový tvaroh a ten posypeme zbylou drobenkou.

  4. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!