Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na drobenku:
600 g polohrubé mouky
250 g pískového cukru
250 g hery
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Na pudink:
1 l mléka
2 vanilkové pudinky
4 lžíce cukru
jahody (čerstvé, mražené, kompotované)

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, pudinkových prášků a 4 lžic pískového cukru uvaříme pudink.

  2. Z ostatních přísad vytvořte drobenku. Na plech, vyložený pečícím papírem, rozložte dvě třetiny drobenky, zalijte uvařeným teplým pudinkem, poklaďte jahodami a zasypte zbylým množstvím drobenky.

  3. Pečte ve středně vyhřáté troubě 40 až 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!