Drobenkové řezy s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Drobenka:
- 450 g másla
- 800 g polohrubé mouky
- 2 kypřící prášky do perníku
- 400 g cukru krupice
- Náplň:
- 9 menších jablek
- 2 zakysané smetany (s větším podílem tuku, jsou hustější)
- 2 bílé jogurty
- 2 lžíce medu
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 2 vanilkové cukry
Postup Drobenkové řezy s jablky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, cukru a prášků do perníku si vytvoříme drobenku. 3/4 drobenky namačkáme na dno velkého plechu s vyšším okrajem a pořádně umačkáme.
Zakysanou smetanu smícháme s jogurty a medem a dobře vmícháme pudinkový prášek. Natřeme na drobenku a na tuto náplň rovnoměrně rozsypeme vanilkové cukry.
Jablka si oloupeme a nastrouháme nadrobno. Navrstvíme je na náplň a hustě zasypeme zbytkem drobenky. Dáme péct do trouby na 200°C na 25 minut na spodek a na 15 minut zvrchu.