Drobenkové řezy s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Drobenka:
450 g másla
800 g polohrubé mouky
2 kypřící prášky do perníku
400 g cukru krupice
Náplň:
9 menších jablek
2 zakysané smetany (s větším podílem tuku, jsou hustější)
2 bílé jogurty
2 lžíce medu
1 vanilkový pudinkový prášek
2 vanilkové cukry

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru a prášků do perníku si vytvoříme drobenku. 3/4 drobenky namačkáme na dno velkého plechu s vyšším okrajem a pořádně umačkáme.

  2. Zakysanou smetanu smícháme s jogurty a medem a dobře vmícháme pudinkový prášek. Natřeme na drobenku a na tuto náplň rovnoměrně rozsypeme vanilkové cukry.

  3. Jablka si oloupeme a nastrouháme nadrobno. Navrstvíme je na náplň a hustě zasypeme zbytkem drobenky. Dáme péct do trouby na 200°C na 25 minut na spodek a na 15 minut zvrchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!