Dračí sen s játry

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1-2 balíčky drůbeží játra
sůl
mletá sladká paprika
hladká mouka
pažitka nebo petrželka
malý rajský protlak
cibule
česnek
pórek
nakládané papričky kozí rohy
kostička Masoxu nebo masový vývar
na špičku nože mleté sušené feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce.

  2. Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk.

  3. Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousků jater dáme orestovat nakrájenou cibuli a česnek. Vznikne krásně načervenalý základ. Pak přidáme nejlépe čertvě nakrájené natě, rajský protlak, po chvilce najemno nakrájený pórek a rozkrájené naložené kozí rohy.

  4. Vše mícháme a chvíli restujeme. Pak naředíme nálevem z nakládaných papriček nebo vývarem nebo kostičkou masoxu v troše vody.

  5. Až je vše rozpuštěný a provařený, nalijeme na játra v hrnci. Příloha rýže, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!