Dortový korpus (piškot) z hrubé mouky

Recepty, Dorty

Suroviny

Na 1 větší vajíčko dáme:
5O g pískového cukru (může být i třtinový) včetně vanilkového
40 g hrubé mouky
1 lžíci horké vody (nebo silné kávy)
citrónovou kůru

Postup přípravy receptu

  1. 1. Rychlá příprava těsta: Bílky ušleháme elektrickým šlehačem s cukrem do tuha, zašleháme žloutky a vodu (kávu). Lehce vmícháme mouku. Dáme do formy a upečeme.

  2. 2. Pečlivější příprava těsta: Ušleháme zvlášť žloutky s polovinou cukru a do směsi zašleháme horkou vodu (kávu). Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty opatrně ručně smícháme a opatrně zamícháme přesátou mouku. Dáme do formy a upečeme.

  3. Piškot s ořechovou příchutí: K hmotě ze 4 až 5 vajec můžeme přidat hrst namletých ořechů.

  4. Ořechový piškot: Část mouky nahradíme namletými ořechy (část jemně, část nahrubo) v objemovém poměru 2 díly ořechů za 1 díl mouky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!