Dortík ze skleničky (DlabemeZdrave)

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g celozrnných sušenek
80 g ječných vloček
250 g Mascarpone (Gervais)
250 g řeckého jogurtu
60 g třtinového cukru
1 vanilková fruktosa
200 g jahod
1 dortové želé (červené)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nahrubo rozdrtíme sušenky, promícháme s vločkami a rozdělíme do mističek.

  2. Sýr vyšleháme s jogurtem a cukry dohladka.

  3. Krém rozvrstvíme na sušenky a uhladíme. Necháme v lednici vychladit.

  4. Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  5. Rozložíme na vychlazený krém a zalijeme želé (připravíme podle návodu na obalu). Necháme ztuhnout. Dezertík je nejlepší druhý den, kdy sušenky trochu zvlhnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!