Dortíčky s kokosem a marcipánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky (hrnek 200 ml)
3/4 hrnku cukru
1 hrnek mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
1/4 hrnku oleje
2 lžíce kakaa
2 lžíce mletých ořechů
100 g strouhané mléčné čokolády
olej na vymazání pekáčku
kokos na vysypání pekáčku
Krém:
30 g hladké mouky
140 g + 30 g másla
200 ml mléka
100 g cukru
2 polévkové lžíce kakaa
Na dohotovení:
marmeláda
kokos
Na kuličky:
marcipán
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáváme ostatní přísady a prošleháme. Nalijeme do menšího vymazaného a kokosem vysypaného pekáčku, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Krém: Z mouky a 30 g másla uděláme jíšku, přidáme do ní mléko a uvaříme kaši. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme vychladlou kaši, kakao a celý krém pořádně vyšleháme. Vychladlý korpus vykrájíme kulatou formičkou, boky potřeme krémem a obalíme v kokosu. Po obvodu korpusu nastříkáme zdobícím sáčkem krém, doprostřed dáme lžičku marmelády a posadíme do ní kuličky z marcipánu obalené v čokoládě. Zákusky dáme do ledničky ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!