Dort větroň

Recepty, Dorty

Suroviny

Malý korpus:
3 vejce (bílky na sníh)
4 lžíce horké vody
15 dkg moučkového cukru
25 dkg polohrubé mouky
2x na špičku nože PDP
Krém na celý dort:
3/4 másla
1 vanilkový pudink
250 ml mléka
10 dkg moučkového cukru
Marcipán na potažení:
300 g polotučného sušeného mléka
300 g moučkového cukru
1 lžíce oleje
3 lžíce vody (možno po lžičkách ještě přidávat,ale opatrně)
mandlové aroma
Dále:
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout.

  2. Z mléka a pudinků si uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme, až nám zcela vychladne, poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháme vychladlý pudink.

  3. Korpus rozkrojíme na půlku. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem dle chuti a pak celý dort ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice.

  4. Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, nejdříve potáhneme a až jsou korpusy potažené, pak teprve smícháme marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci, než ho zase zpracujeme.

  5. Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už jen fantazie a ručičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!