Dort slon

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
4 vejce
240 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vody
250 g hl. mouky
1 PDP
2 pl kakaa
Šlehačka nebo smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
ovoce:
ananas
mandarinky
750 ml mléka
3 libovolné pudinky
6 lžic cukru
500 g másla
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si korpus o den dřív, aby se krásně rozležel a lépe se s ním pracovalo.

  2. Druhý den ho rozřízneme a pomažeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, na to nakrájené ovoce a zase třeba šlehačku. Přiklopíme a zdobíme podle fantazie krémem.

  3. Uvaříme si asi tak o dvě hodiny dřív pudink. Do 750ml mléka dáme 6 lžic cukru a přivedeme k varu. Část mléka ze 750ml dáme stranou a dali jsme do něj zamíchat 3 pudinky. Ten pak vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí.

  4. Pak stěrkou hotový puding slijeme do jiné studené nádoby a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. Zabráníme tak škraloupu. Dáme stranou vychladit do pokojové teploty. Trvá to tak asi 2 hodinky. Necháme si i v pokojové teplotě 500g másla.

  5. Vodu z nádoby nebo z hrnce vylijeme, vůbec se toho nebojte, nic se nestane.

  6. Nejprve si máslo vyšleháme - můžem přidat i mouč. cukr, pokud to bude málo sladké a postupně přidáváme vychladlý puding. Vše našleháme na hladký krém. Nedáváme ho do lednice, ale někam bokem. Pak by to šlo špatně zdobit.

  7. Krémy si dáme do zbobících sáčků a zdobíme, barvíme podle fantazie.

  8. Oči jsou na piškotu a je to obarvená potahovací hmota K2. Na hlavičce slona je kytička vytvořená v silikonové formě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!