Dort Šarlota s kokosovými tyčinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

16 tyčinek Pribináček kokos
2 vanilkové velké Pribináčky (250 g)
2 smetanové velké Pribináčky (250 g)
80 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
4 lžíce borůvkové marmelády
200 ml smetany ke šlehání
7 g želatiny (plátky)
jahody, maliny a borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte, nemusí být úplně tuhá.

  2. Změklou želatinu po vychladnutí vymačkejte od přebytečné vody a vetřete ji do sladkého krému.

  3. Dno formy na dort vyložte potravinářskou fólií. Kokosové tyčinky vyskládejte čokoládovou stranou dovnitř, jednu vedle druhé. Opatrně vnitřní část naplňte krémem. Nechte ideálně do druhého dne v ledničce zchladnout, minimálně však 2 hodiny.

  4. Poté opatrně rozevřete formu na dort, stáhněte mašlí kolem dokola a pomocí cukrářské špachtle přendejte i s fólií na talíř. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocem. V létě se hodí jahody, maliny a borůvky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!