Dort Sacher

Recepty, Dorty

Suroviny

150 g hladké mouky
150 g čokolády na vaření
150 g moučkového cukru
150 g másla
30 g kakaa
1 lžička kypřícího prášku
2 vejce
4 žloutky
1 vanilkový cukr
meruňková marmeláda
čokoládová poleva
ořechy nebo strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. V nádobě zamícháme dohromady mouku, prášek a kakao. Dále našleháme měkké máslo spolu s cukrem a přidáme také vanikový cukr a 2 vejce + 4 žloutky. Nakonec ještě rozpuštěnou čokoládu (vychladlou). Ze směsi ušleháme sníh a opatrně přidáme do sypké směsi.

  2. Těsto nalijeme do formy, která je vymazaná a vysypaná strouhankou nebo ořechy. Pečeme na 170°C v předehřáté troubě asi 45 minut.

  3. Necháme vychladnout a dort vyklopíme dnem vzhůru. V případě, že je korpus napuchlý, můžeme jej seříznout, jinak rozdělíme nožem na dvě poloviny a potřeme marmeládou. Spojíme dohromady a polijeme polevou. Necháme v ledničce ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!