Dort malý kytičkový

Recepty, Dorty

Suroviny

na korpus:(od indiánky;-):
90 g hladké mouky
90 g cukru krupice
3 vejce
3 polévkové lžíce oleje
vanilková tresť
špetka soli
na krém:
125 g másla
1 polévková lžíce moučkového cukru
1/2 sáčku vanilkového pudinku
vanilková tresť
1 polévková lžíce cukru krupice
200 ml mléka
kompotované broskve
1 kinder čokoláda
na potah:
smartflex velvet
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem a solí důkladně vyšlehat do hutné pěny. Následně žloutky, tresť, olej a nakonec zlehka mouku.

  2. Vymazat a vysypat(já tedy vystříkala) malý kastrolek (průměr 15cm). Nalít těsto, zarovnat a péct na 150°C cca 30-40 min. Ozkoušet špejlí upečenost.

  3. Z mléka, cukru a vanilkového prášku uvaříme pudink a dáme zchladnout pod fólii.

  4. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a do něj vešleháme ještě teplý pudink.

  5. Korpus překrojíme, pomocí lžičky lehce pokropíme šťávou z kompotu. Potřeme krémem, poklademe ovocem, postrouháme kinder čokoládkou. Příklopnou část taky pomažeme krémem a přiklopíme. Srovnáme a pomažeme celý dortík a dáme zatuhnout.

  6. Potáhneme a dozdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!