Dort housenka

Recepty, Dorty

Suroviny

recept na korpus je v mých receptech s názvem mramorový korpus se šlehačkou.
marmeláda
Krém:
puding čokoládový
puding malinový
puding kokosový
šlehačka
ztužovač
Na obličej:
hejbací oči
z měkkého mat. kolečko
chlupatý drát na pusu
tykadla
kytička do hlavy
Nohy:
piškoty na půl
kytičky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme si dva srnčí hřbety a těsto do nich nalijeme a upečeme. Na housenku budeme potřebovat jeden celý hřbet, který si rozřízneme a pomažeme marmeládou.

  2. Z druhého hřbetu, si uřízneme asi tak 9,5 cm na hlavu a dalších 9,5 cm opět na hlavu, aby byla výš, než tělo. Z té druhé části hřbetu jen spodek a nastavíme to.

  3. Krém: uvaříme si klasický pudink, potřebujeme 250 ml mléka, 2 lžíce cukru, a jeden druh pudinku. Po zhoustnutí si pudink přelijeme do jiného studeného kastrolku, uhladíme a zalijeme studenou vodou. A necháme vystydnout. Voda tam je proto, aby se nevytvořil škraloup.

  4. Tak budeme postupovat i u ostatních pudinků. Necháme si stranou v pokojové teplotě i asi 100 g másla na každý pudink.

  5. Po vychladnutí pudinku vodu vylijeme a pudink vyšleháme šlehačem. Do misky, kde máme změklé máslo, přidáme podle chuti i moučkový cukr a s máslem zamícháme. Pak do másla pomalu přidáváme ten rozšlehaný pudink.

  6. Pokud krém nepoužijeme hned, nedáme ho do lednice, ale někam mírně do studena, jinak se krém srazí. Asi tím velkým přechodem do chladu.

  7. Housenku ozdobíme zdobícím sáčkem podle fantazie. Čokoládou jsem udělala i vlasy. Obličej housenky je ze šlehačky. Ušleháme si šlehačku se ztužovačem. Tu do lednice můžeme dát. A zdobíme obličej housenky.

  8. Obličej: Dále jsem použila hýbací oči (z papírnictví), z měkkého materiálu kolečko (z výtvarných potřeb, nebo z papírnictví), chlupatý drát na pusu a tykadla (z galanterie) a kytička do vlasů (z drogérie je to jako gumička do vlasů).

  9. Nohy: piškoty na půl a vršek je cukrářské zdobení na dorty, kytičky. Tak i záda housenky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!