Dort Eiffelovka

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
120 g hladké mouky
30 g kakaa
150 g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
krém:
250 g másla
150 g cukru moučka
250 ml mléka
5 lžic polohrubé mouky
marcipán (falešný)
potravinářské barvy
broskvová marmeláda
banány

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.

  2. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe kousky banánů, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.

  3. Necháme v lednici ztuhnout, potáhneme melírovaným potahem a ozdobíme květy z marcipánové hmoty. Věž je celá z marcipánu, zpevněná uprostřed špejlí, malováno jedlou fixou.

  4. V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla vyšlehaného s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!