Dort brňák

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
30 dkg cukru
10 vajec (z bílků sníh)
30 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kakao
trochu rumu
Náplň:
krémová náplň vanilková

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na polovinu, do jedné půlky přidáme 2 lžíce kakaa a promícháme.

  2. Kakaové těsto pečeme v kulaté dortové formě. Bílé těsto na plechu.

  3. Upečené bílé těsto krájíme na 6 plátů, které smotáváme do šneka a zároveń promazáváme krémem.

  4. Kakaový korpus podélně rozřízneme, promažeme krémem, na jednu půlku nasadíme světlého šneka.

  5. Štamprlo rumu naředíme 1:1 vodou a pocákáme na bílého šneka, dále namažeme krémem a přiklopíme druhou půlkou kakaového korpusu.

  6. Namázneme ze všech stran jemně krémem a zdobíme jak jsme zvyklí, zdobičkou či polejeme jen čokoládou a nazdobíme marcipánovými růžičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!