Domácí uzené na polský způsob
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřové maso (kýta kotleta krkovička bůček)
- Převařená voda
- rychlosůl
- 3 bobkové listy
- 6 nové koření
- 15 kuliček černého pepře
- česnek podle chuti (1 palice) nakrájený na plátky
Postup Domácí uzené na polský způsob
Postup přípravy receptu
-
Maso vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 minut vaříme s kořením. Vypneme, vložíme česnek a necháme vychladnout.
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu.
Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.