Domácí uzené na polský způsob

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřové maso (kýta kotleta krkovička bůček)
Převařená voda
rychlosůl
3 bobkové listy
6 nové koření
15 kuliček černého pepře
česnek podle chuti (1 palice) nakrájený na plátky

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 minut vaříme s kořením. Vypneme, vložíme česnek a necháme vychladnout.

  2. Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu.

  3. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!