Domácí twix

Recepty, Moučníky

Suroviny

SUŠENKA:
200 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g moučkového cukru
NÁPLŇ:
1 kondenzované mléko
30 ml medu
125 g másla
POLEVA:
200 g čokolády
trochu tuku

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme náplň - všechny přísady nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, ihned poté teplotu snížíme a vaříme do té doby než nám vznikne hustá karamelová hmota.

  2. Sušenku připravíme tak, že máslo a cukr vyšleháme, přidáme mouku a zpracujeme křehké těsto, které vmačkáme do plechu, který vyložíme pečícím papírem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160°C asi 25 - 30 minut.

  4. Poté necháme vychladnout a na těsto rozetřeme karamelovou náplň a na ní vlijeme polevu, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!