Domácí tortilly s náplní

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Tortilla:
2 hrnky hladké mouky
1,5 lžičky soli
1/4 kostky sádla
1/2 hrnku vody (vlažné)
Náplň:
3 kuřecí prsa
jogurtová omáčka
ledový salát
rajče
paprika
okurka salátová
cibule
ředkvička
sýr
Jogurtová omáčka:
1/2 bílého jogurtu (velkého, či více)
hlavička česneku
pórek
petržel
2 špetky soli

Postup přípravy receptu

  1. Tortilla: Ve větší míse si smícháme mouku, sůl a sádlo. Do této směsi přidáváme vlažnou vodu a hnětu těsto do té doby, dokud není bez hrudek a je krásně hladké. Těsto si rozdělím na 10 částí a válíme na tenké placky na pomoučněném vále. Opékám na suché pánvi zhruba půl minuty z každé strany.

  2. Když z placek dělám tortilly až druhý den, před tím než pokladu náplň, pokapu tortilu vodou, dám ji na rozehřátou pánev a z každé strany opékám cca 10 sekund.

  3. Jogurtová omáčka: Do mističky si dám půlku bílého jogurtu, nastrouhanou hlavičku česneku, osolím a na jemno nakrájím malou trubičku pórku a malou snítku petrželky. Mohu přidat i trochu syrové okurky a vše hezky promíchám.

  4. Tortilla: Nahřátou tortilu dám na talíř, na prostředek dám ledový salát, nebo čínské zelí, potřu jogurtovou omáčkou, pokladu teplé restované (na grilovacím kořením) kuřecí maso, posypu nastrouhaným sýrem, a pokladu zeleninou, která nám chutná. (Je jen na vaší chuti.) Spodek placky ohnu do čtvrtky a dále ohnu i pravou i levou stranu placky na polovinu. Když placka nedrží, mohu připevnit párátky. Vrch tortilly mohu ještě pokapat jogurtovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!